Tyrifjord speidertropp er en aktiv speidertropp med over 60 medlemmer. Vi har speidere fra flere forskjellige skoler og i alle aldre. Vi er delt opp i tre aldersgrupper, vi har en småspeidergruppe for de som har begynt i 1. klasse til og med de som er i 4. klasse. Deretter er det to storspeidergrupper, en for de fra 5.-7. klasse og en for ungdomsskoleelevene. Vi er heldige som har mange videregående skoleelever som er hjelpeledere i troppen. I tillegg er det noen voksne ledere i hver gruppe.

Vi er et lokallag som er en del av Syvende-dags Adventistkirkens barne- og ungdomsforening - SABU.

Speidermøter

boys-554644

Det er speidermøte to ganger i måneden:

• En søndag, hvor vi møtes fra kl. 12-15, da vi forsøker å ha et mer aktivt møte og er gjerne ute.
  • En tirsdag i måneden, hvor vi møtes fra kl. 18-19:30. På tirsdagene så gjør vi gjerne litt mer inneaktiviteter.

Speideråret følger skoleåret, og vi starter opp med møter i september og avslutter de lokale møtene med en speidervigsel, hvor speideren mottar merkene de har jobbet med gjennom året, i slutten av mai/begynnelsen av juni.

Gradsarbeid og sommerleir

GirlsDrinkinghuman-771601_1920

Vi er en typisk speidertropp som jobber både med ferdighetsmerker og gradsarbeid gjennom året. Noen aktiviteter foregår ute i naturen mens andre ganger låner vi f.eks. sløydsalen eller skolekjøkkenet, ettersom hvilke ting vi skal gjøre. Vi har alltid et par helgeturer i løpet av året, gjerne en på vinteren og en på våren. På vinteren så bruker vi ski, men sover inne, mens på våren så sover vi ute og bruker kanoene våre.

Storspeiderne får tilbud om å være med på en nasjonal speiderleir hver sommer. For å være med som medlem betaler man en årlig kontingent, i 2016 var den på 160,- kr pr. pers.

gryne-3-still008-small

Gry Beate Marley
Troppsfører
gry.beate.marley@gmail.com

Hvis du en interessert i å bli med i speideren eller ønsker mer informasjon så ta gjerne kontakt med troppsfører.